Amenajare Living
29 iul.
Amenajarea living-ului - Sfaturi si idei Studio Casa pentru o sufragerie ca-n reviste!
Living-ul este incaperea in care petreci cel mai mult timp atunci cand te afli acasa, asadar, amenajarea acestuia pentru a fi exact pe placul tau este foarte importanta. Pentru a obtine, insa, un rezultat pe masura asteptarilor tale, trebuie sa iei in considerare numeroase aspecte, precum dimensiunea si forma camerei, stilul de design interior si personalizarea incaperii. Desi poate suna ca o adevarata provocare, tinand cont de sugestiile si ideile de la Studio Casa, iti vei putea amenaja si decora sufrageria practic, dar si deosebit, pentru a te bucura de orice clipa petrecuta in aceasta camera!
Cuprins
- Amenajare living in functie de dimensiune
1.1. Amenajare living mic
1.2. Amenajare living mare
2. Amenajare living in functie de locuinta
2.1. Amenajare living in apartament
2.2. Amenajare living in casa la curte
3. Cum amenajezi un living in functie de forma incaperii?
3.1. Amenajarea unui living patrat
3.2. Amenajarea unui living dreptunghiular
4. Cele mai populare stiluri de design pentru amenajarea sufrageriei
4.1. Amenajare living modern
4.2. Amenajare living minimalist
4.3. Amenajare living clasic
4.4. Amenajare living rustic
5. Poze si idei de amenajare pentru living
5.1. Amenajare living cu tapet
5.2. Amenajare living cu piatra decorativa
5.3. Amenajare living cu scara interioara
5.4. Amenajare living cu bar
5.5. Amenajare living cu semineu
1.Amenajare living in functie de dimensiune
Unul dintre cele mai importante criterii pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand faci planul de amenajare este dimensiunea incaperii. Nu trebuie sa iti faci prea multe griji, chiar daca sufrageria ta nu este mare, exista solutii eficiente pentru a o transforma intr-un spatiu perfect functional, dar si placut din punct de vedere vizual!
1.1. Amenajare living mic
Care este secretul unei amenajari eficiente intr-un living de mici dimensiuni? Ei bine, acesta este compus din mai multe elemente, precum: finisaje deschise la culoare, piese de mobilier compacte, practice si multifunctionale si renuntarea la obiectele inutile, ce nu fac decat sa aglomereze spatiul.
Sfat: alege o canapea extensibila, de doua sau trei locuri, ori un coltar cu lada de depozitare; in locul unei comode TV, alege un suport TV pe care poti sa il montezi pe perete; renunta la biblioteca si achizitioneaza, in schimb, rafturi si etajere pentru carti, rame foto si alte obiecte decorative; alege mobilier suspendat.
Intr-o astfel de incapere, cele mai potrivite stiluri de design interior sunt: modern sau minimalist.
Corpurile de mobilier cu picioare pot da impresia unui spatiu mai aerisit!
Propunerile Studio Casa:
1.2. Amenajare living mare
Intr-un living cu dimensiuni generoase, ai posibilitatea de a introduce mai multe piese de mobilier ce sporesc confortul si spatiul de relaxare, cum sunt fotoliile, coltarele, o masuta de cafea mai mare, dar si o biblioteca ce este compusa din mai multe corpuri, etc.
Te poti folosi de articole textile pentru a echilibra, din punct de vedere vizual, spatiul. Acestea pot fi simple, in culori mai indraznete sau cu diverse pattern-uri pe placul tau.
Daca ai o sufragerie mare, o poti mobila si decora asa cum iti doresti, avand grija sa nu aglomerezi doar o portiune a incaperii, ci sa creezi un echilibru intre dimensiunile disponibile si obiectele introduse in decor.
Propunerile Studio Casa:
2. Amenajare living in functie de locuinta
Chiar daca, in mare, regulile de amenajare, dar si piesele de mobilier sunt aceleasi, atat in cazul unei sufragerii intr-un apartament, cat si in cazul unei sufragerii intr-o casa la curte, exista cateva caracteristici pe care este bine sa le cunosti, care pot spori utilitatea si functionalitatea camerei de zi, tinand cont de tipul de locuinta.
2.1. Amenajare living in apartament
O sugestie apreciata de foarte multe persoane care locuiesc intr-un apartament este aceea de a achizitiona mobilier multifunctional, care, la nevoie, poate indeplini mai multe roluri. Vezi propunerile Studio Casa.
Pentru ca, in general, spatiul dintr-o locuinta la bloc este limitat, atunci cand faci planul de amenajare trebuie sa iei din calcul si dimensiunea, dar si compartimentarea apartamentului.
In cazul in care ai un balcon deschis, unit cu sufrageria, ai posibilitatea de a extinde spatiul de relaxare, pastrand caracteristicile decorului. Folosind acelasi tip de finisaje si urmand aceeasi tematica, se va crea impresia ca living-ul este mai mare decat in realitate, iar acest lucru este un plus.
Daca apartamentul este nedecomandat si trecerea catre o alta incapere se face prin sufragerie, este bine sa lasi loc de trecere si sa gandesti decorul astfel incat caile de acces sa nu fie blocate niciodata.
2.2. Amenajare living in casa la curte
Sufrageriile, in casele de la curte, sunt in general mai spatioase si mai aerisite decat cele la bloc. Acestea pot fi separate sau unite cu alta incapere, conform planului arhitectural.
Intr-o sufragerie de tip open space, unita cu bucataria, este bine sa delimitezi spatiul de relaxare de cel de gatit, prin pozitionarea strategica a mobilierului si prin alegerea unor nuante diferite pentru finisaje. Totusi, stilul de design ar trebui sa ramana acelasi, pentru a evita fracturarea in mod deranjant a spatiului. O varianta, daca ai destul loc la dispozitie, este sa asezi o masa cu scaune, practic, sa creezi un dining room, intre sufragerie si bucatarie.
3. Cum amenajezi un living in functie de forma incaperii?
Forma este un alt aspect la care trebuie sa te gandesti inainte de a achizitiona mobilierul sau materialele pentru finisaje. Toate incaperile au, in general, forme patrate sau dreptunghiulare, indiferent ca se afla la casa sau la bloc. Iata ce trebuie sa stii despre fiecare in parte:
3.1. Amenajarea unui living patrat
Cel mai eficient, dar si cel mai placut din punct de vedere vizual, este un living patrat cu o amenajare simetrica, in special daca compartimentarea este de tip decomandat. O astfel de imagine poate fi obtinuta simplu, prin pozitionarea centrala a canapelei si a masutei de cafea, orientate catre semineu sau catre biblioteca si televizor, asezate, si ele, pe mijlocul unui perete al camerei.
Fotoliile pot fi puse fie langa canapea, pe diagonala, fie in stanga si in dreapta masutei de cafea. Un covor rotund ori patrat va ajuta la delimitarea spatiului de socializare si va accentua ideea de simetrie.
Nu este nevoie sa lipesti canapeaua de perete, ci poti lasa un spatiu liber, de acces, in spatele acesteia.
Cei care isi doresc un decor mai interesant, pot renunta la simetria perfecta in favoarea unei amenajari mai moderne, obtinuta prin achizitionarea unui coltar si renuntarea la doua fotolii identice, care pot fi inlocuite de un balansoar confortabil. Acest lucru este recomandat, mai ales daca o zona a sufrageriei serveste drept cale de acces catre alta camera.
3.2. Amenajarea unui living dreptunghiular
Forma dreptunghiulara este cea mai des intalnita, deci, chiar daca la inceput poate parea greu sa amenajezi eficient in aceasta situatie, specialistii au descoperit numeroase solutii prin care poate fi obtinut un decor functional si placut din punct de vedere estetic.
In ceea ce priveste finisajele, poti folosi nuante contrastante pentru a oferi iluzia de spatiu putin mai simetric, mai ales cand vine vorba despre sufrageriile lungi si inguste. Vopsirea laturilor scurte in culori mai inchise este una dintre variantele pe care le poti lua in considerare.
Mobilierul trebuie sa fie cat mai compact, si preferabil, cu o forma alungita. De exemplu, o canapea lunga, si nu lata, se va potrivi perfect. O biblioteca ingusta, cu corpuri de mobilier suspendate, este ideala si te va ajuta sa maximezezi spatiul util.
4. Cele mai populare stiluri de design pentru amenajarea sufrageriei
In primul rand, trebuie mentionat faptul ca este de preferat ca acelasi stil de design sa fie adoptat in intreaga locuinta, pentru a te bucura de o armonie extraordinara per ansamblu. Asadar, sufrageria nu ar trebui sa faca nota discordanta cu restul casei. Stilul perfect poate fi ales in functie de dimensiunea camerelor, dar mai ales, in functie de preferintele personale si de cum iti doresti sa arate rezultatul final!
4.1. Amenajare living modern
Amenajarile moderne sunt extrem de apreciate, datorita simplitatii, a utilitatii sporite si a versatilitatii specifice acestui stil. Se pune mare accent pe confort, dar si pe o estetica personalizata, avand astfel libertatea de a alege corpuri de mobilier si elemente decorative care sunt 100% pe gustul tau. Sunt preferate suprafetele netede, piesele cu forme geometrice, mobilierul usor si multifunctional si finisajele neutre. Poti face decorul mai interesant prin introducerea unor culori mai indraznete si a unor pattern-uri deosebite.
4.2. Amenajare living minimalist
Minimalismul este un subdomeniu al modernismului, iar in ceea ce priveste amenajarile interioare, primul ia forma unui decor mai elegant, mai rafinat, chiar mai sarac in detalii ornamentale. Suprafetele plane, lucioase, materiale precum sticla, metalul, piatra si pielea, decoratiunile ce arata precum adevarate opere de arta, mobilier jos, cu laturi drepte si culorile indraznete sunt doar cateva dintre lucrurile ce nu trebuie sa lipseasca dintr-un decor minimalist.
4.3. Amenajare living clasic
Stilul clasic este complet diferit fata de cele mentionate anterior. Daca stilurile modern si minimalist sunt perfecte atat pentru incaperile mari, cat si cele mai mici, pentru a avea un decor clasic autentic, fara senzatia de sufocare si supraaglomerare, va trebuie sa ai la dispozitie un living de dimensiuni generoase. Caracteristici: mobilier din lemn masiv, ce ocupa destul de mult loc; corpuri de iluminat impunatoare, cu insertii pretioase, cum sunt candelabrele; articole textile si tapiterii din materiale delicate (catifea, matase); detalii ornamentale in finisaje, dar si pe mobilier sau pe elementele textile; decoratiuni numeroase; o imagine foarte eleganta si rafinata, per ansamblu.
4.4. Amenajare living rustic
Decorul rustic este intalnit, cu precadere, in zonele muntoase, fiind un stil care se potriveste de minune cabanelor. Are influente majore din natura, ce sunt introduse in amenajare sub forma unei pardoseli din lemn, a grinzilor din lemn, a peretilor din piatra decorativa sau a unui semineu. Elementele textile sunt confectionate din lana, bumbac sau in si au, de obicei, motive traditionale. Mobilierul are un aspect vintage, cu nuante brun-roscate, iar canapelele si fotoliile sunt mari si confortabile.
5. Poze si idei de amenajare pentru living
Exista numeroase modalitati prin care poti personaliza aspectul living-ului tau, iar mai jos, vei decoperi poze din care te poti inspira pentru locuinta ta.
5.1. Amenajare living cu tapet
Tapetul reprezinta o solutie foarte accesibila si eficienta pentru decorarea peretilor.
Sfat: alege intotdeauna tapetul pentru a se potrivi cu stilul de design adoptat; ai grija ca modelul sa nu incarce inutil decorul.
5.2. Amenajare living cu piatra decorativa
Piatra decorativa este, la randul ei, o alternativa folosita de multe persoane pentru infrumusetarea decorului. Un singur perete acoperit cu acest material ofera un aspect inedit incaperii, in special in sufrageriile de mari dimensiuni.
5.3. Amenajare living cu scara interioara
Daca in living exista o scara care face legatura cu un etaj superior, trebuie sa tii cont de pozitionarea acesteia atunci cand amenajezi. In unele situatii, aceasta poate deveni un element decorativ neasteptat!
5.4. Amenajare living cu bar
Visezi sa ai un spatiu deosebit, unde poti servi un pahar de vin alaturi de prieteni, fara sa parasesti confortul propriei locuinte? Iti poti amenaja un bar in sufragerie, indiferent de stilul de design interior ales!
5.5. Amenajare living cu semineu
Daca in trecut, semineul era utilizat pentru a incalzi o incapere, in ziua de azi, are mai degraba un rol decorativ. Acesta ofera o atmosfera calda, intima, dar si rafinata. Contrar asteptarilor, un semineu se potriveste in toate amenajarile, indiferent de stil.
Tine cont de sfaturile din articol si amenajeaza-ti un living asa cum ai visat!
Source: https://studiocasa.ro/blog/amenajare-living-sfaturi-si-idei-studio-casa-pentru-o-sufragerie-ca-n-reviste-_14
Tidak ada komentar:
Posting Komentar